top of page
Team LP Golf Performance

Coach, pioneer & dog mom.

Bijgewerkt op: 13 jan. 2023




Holistic Golf Performance Coach.

Founder van LP Golf Performance en Golf Yoga Retreat.

Golf movement Expert.

Spreker, schrijver en student.

Ondernemer en pionier.

Vlaamse roots maar wereldburger.

Yogi, powerlifter en golfer.

Coffee lover en dog mom. Liesbeth Pauwels.



Liesbeth Pauwels is sinds 2011 gespecialiseerd om golfers, professionals en golf academies in Europa te inspireren, coachen en adviseren op het gebied van fitness, performance en blessure preventie.



Liesbeth Pauwels is al meer dan een decennia lang (inter)nationaal actief als professional in zowel de breedte als topsport tak van golf. Haar expertise ligt in het voorkomen van golfblessures en verbeteren van golfprestaties waar inmiddels vele duizenden golfers, coaches en professionals mee geholpen zijn.



Ze heeft de GolfYoga methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat recreatieve golfers veel beter, langer en met meer plezier (blijven) golfen. Ze hanteert verschillende trainingsvormen geïnspireerd op diverse methodieken: TPI, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Strength & Conditioning, Functional Training.



Binnen de breedte sport gelooft Liesbeth in het activeren tot de juiste beweging middels het inzetten van praktische en makkelijk toepasbare tools die uitnodigend zijn, weinig tijd vragen, snel werken, bemoedigend zijn en vrijwel door iedere golfer gedaan kunnen worden.



Haar visie en oefeningen zijn onder andere terug te vinden in Golfers Magazine, Nationaal Golfmagazine, GOLF.NL, Titleist Performance Institute en verschillende (inter)nationale podcasts. Ze heeft jarenlang haar praktijk gerund op Golf & Country Club The Dutch. Ze is bij TPI advisory board member Jason Glass in mentorship geweest. In Canada was ze assistant strength & conditioning coach van het UBC Varsity Golf Team. Haar mentoren en leraren zijn Johan Noorloos, Lance Gill en Sander Schouten. De NGF jeugd selectie teams zijn door haar getraind in 2015-2016. In 2016, 2017 en 2018 was Liesbeth de drijvende kracht achter het golf fitness element in De Golf Academie tijdens het Dutch Open (KLM Open), een samenwerking tussen PGA Holland en de NGF. Eerder zijn haar workshops door GPA en PGA professionals gevolgd. Ze heeft voor verschillende golf bedrijven, organisaties en goede doelen consulting en bijdrages geleverd. In 2019 richte ze het succesvolle Golf Yoga Retreat op. In 2020 lanceerde het populaire online training plan voor golfers Fundamental Routines. In 2021 lanceerde ze samen met wereld’s nummer 1 online golf coaching platform Me And My Golf dé yoga training voor golfers: Full Body Freedom. In 2021-2022 maakte zij deel uit van het expert team voor het onderzoek naar het effect van een golfblessure preventie interventieprogramma (GRIPP) dat in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd wordt.



Liesbeth heeft haar praktijk in Amsterdam en is holistic golf performance coach. In haar High Performance Program coacht ze ambiteuze Tour athleten naar de wereldtop. Ze heeft uitsluitend individuele coaching voor een minimale begeleiding van 1 jaar. Losse lessen kunnen niet afgenomen worden.



De geweldige partners waarmee Liesbeth Pauwels - LP Golf Performance op dit moment samenwerkt zijn: Lululemon, Titleist, Footjoy, StaminaPro, Titleist Performance Institute en Me And My Golf.



Ze overweegt momenteel kansen voor boekdeals bij een gevestigde uitgeverij en streeft ernaar om voortdurend de grenzen te verleggen van wat mogelijk is voor (vrouwelijke) coaches in de golfbranche.



Liesbeth woont samen met haar vriend en Golden Retriever in Amsterdam. Ze houd van coconut cappuccino’s, lezen, samen met vriendinnen zijn en is het allerliefste aan de zee.



Qualifications:

- B.Kinesiology, University British Columbia

- Titleist Performance Institute Certified

- Titleist Performance Institute Certified Fitness 3

- Titleist Performance Institute Certified Junior 3

- SuperSpeed Certified Level 3

- Yoga Alliance geregistreerd Yoga Teacher 200

- Geregistreerd Bewustzijnscoach



LP Golf Performance is een Nederlands gevestigd toonaangevend en innovatief bedrijf dat zich inzet voor wereldwijde preventie van golfblessures, verbeteren van golf prestaties en de golf bewegingskennis te vergroten.


Onze missie is om een gezonde fitte golf gemeenschap te ontwikkelen en ondersteunen.




19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page